Ако спешно се нуждаем от бърз кредит

бързи кредитиВсеки живял достатъчно човек е наясно, че животът обича да си прави непредвидени шеги и в тихото ни и спокойно ежедневие се случват събития изискващи бърза парична намеса. А по закона за всемирната гадост, точно в такива моменти пари в необходимото количество няма. И тогава след като сме обиколили всички приятели и роднини в търсене на средства много започват да мислят за теглене на бърз кредит, който в момента отпускат нароилите се в последните години фирми за бързи кредити.

 

Ако става дума за неголяма парична сума …..

 

Много хора с моментни парични затруднения търсят услугите на фирмите за бързи кредити или отиват в заложна къща. Така например имайки в себе си нещо ценно като бижута или мобилен телефон, всеки може да отиде в една от многото заложни къщи и да получи около 50% от пазарната му стойност. Принципът на работа на заложните къщи е именно такъв – носите в тях вещи, те се оценяват и се отпуска бърз кредит срещу залог. Ако клиентът е съгласен със сумата, която му се предлага може както да вземе парите и да не ги върне, така и да се възползва от предимствата на заложното кредитиране. Последният вариант предполага, че след определен период клиентът ще бъде длъжен да заплати услугите на заложната къща, след което може да си върне заложеното имущество.

 

Ако по някаква причина клиентът не желае да рискува своето движимо имущество, то той може да вземе бърз кредит. В днешно време тази финансова услуга се предлага практически навсякъде. Обръщайки се към някоя от многобройните фирми за бързи кредити, без да се доказват доходи, само срещу паспорт можете да се приберете в къщи с неголяма, но достатъчна да посрещне повечето финансови проблеми парични суми. На пръв поглед и заложната къща и фирмата за бързи кредити изглеждат съвсем не лоши варианти за справяне с финансовите проблеми. Но това което е общо между бързия кредит и паричния кредит срещу залог е тяхното прекомерно оскъпяване, колебаещо се между 0,5 и 1% на ден. А ако по някаква причина при тегленето на бързи кредити не успеете да ги върнете те се оскъпяват до неподозирани нива и крайното оскъпяване може да е в пъти по-голямо от изтеглената сума.

 

Ако се нуждаем бързо от сума по-голяма от хиляда лева, то можем да разгледаме офертите за бързи кредити, които се предлагат от банките. Макар и не толкова бързи като небанковите финансови алтернативи, те все пак също се отличават със значителна бързина на отпускането. За разлика обаче от фирмите за бързи кредити справката за доходи и трудовият договор са задължителни. В сравнение с класическите потребителски кредити тези банкови заеми са приблизително с 50% по-високи, но все пак са значително по-изгодни от тези отпускани от фирмите за бързи кредити. Отчитайки високият риск, кредиторът калкулира възможността от невръщане в лихвата по-кредита като я увеличава. Обикновено такива кредити се отпускат за срок до три години.

 

Ако е нужна голяма сума за кратък срок

 

Ако става въпрос за голяма сума, която е нужно да бъде получена бързо и клиентът има собствен автомобил в добро състояние и не особено стар, то може да се получи бърз заем срещу залог на МПС в автозаложна къща. Срещу 60-70% от пазарната и стойност автомобилът остава на паркинга на заложната къща до връщането на дълга. Такива бързи кредити се отпускат за срок от един месец, а лихвата в зависимост от сумата е между 4 и 10 процента. Ако клиентът има възможност да върне заема бързо стойността на кредита, който поиска е значително по-ниска от стойността на вещта оставяна в залог, то кредитирането срещу автомобил изглежда съвсем на място в сравнение с преди това разгледаните варианти. Предимство на заема от автозаложна къща е и че не се изисква кредитоискателят да работи официално, а единствено значение имат само техническите параметри на залаганото МПС.

 

Евтино и за дълъг срок

 

Както вече сте забелязали, всеки вариант включващ получаването бързо на нужните финансови средства е свързан с голямо оскъпяване, а и като правило къс срок за връщане на сумите. Какво да правим, ако не можем да върнем сумата бързо, а самата сума, от която се нуждаем е крупна? В такъв случай най-подходящият вариант е да се оформи редовен потребителски кредит от банка. За него разбира се на клиентите ще е необходимо да докаже високи официални доходи, а още по-добре да има възможност да представи обезпечение под формата на недвижим имот.




{START_COUNTER}