Бърз кредит срещу лична карта

burz-kredit-sreshtu-lichna-kartaВ днешните нестабилни от икономическа гледна точка времена, нуждата от пари може да се появи неочаквано всяка една минута. Финикийските знаци могат да потрябват например при непланиран ремонт, когато съседът ви от горния етаж реши да забрави мивката си и Ви наводни. Бърз кредит може да бъде нужен за медицински услуги, ремонт на личното МПС и за много други често срещани в живота неприятни ситуации. На практика нещата стоят така, че на света няма човек, на който парите, да му стигнат за всичко. Каквото и да правим се налага да се лишаваме от дребни удоволствия и да заплащаме по-важните разходи като тези за ток, вода, телефон. А как понякога ни се иска да си купим нещо, което не е свързано с оцеляването ни, като например нова дреха, или пък някоя дребна екстра за автомобила. …… Естествените ни житейски желания да притежаваме обаче лесно можем да превъзмогнем докато проблемите, които възникват внезапно и изискват адекватна финансова реакция, ни поставят пред наистина тежкия въпрос – от къде да намерим нужните ни пари? Ако не разполагаме с платежоспособни приятели единственият вариант е да кандидатстваме за бърз кредит срещу лична карта.

 

Бърз кредит срещу лична карта – особености.

 

Услугата „бърз кредит“ се предлага в България вече няколко години и е изключително популярна. Количеството фирми за експресни кредити наброява стотици и за клиентът имащ нужда от продуктите им остава само да избере съответната програма, която го устройва. Бързи кредити срещу лични документи се отпускат изключително бързо и без събиране на камари документи. Но за сметка на експедитивността си биват по-скъпи, защото не се знае за какво ще бъдат похарчени и дали ще бъдат върнати напълно и в срок. Доколкото липсва за кредитора каквато и да е сигурност относно погасяването на главницата и лихвата по бързите кредити отпускани срещу лична карта, той компенсира риска с високи лихвени проценти.

 

Освен това нито една фирма за бързи кредити не би рискувала големи като размер суми по схемата експресен паричен заем срещу лични документи. Кредитният лимит обикновено е до около 1000 лева, но на практика е за около половината от тази сума. Ако се нуждаете от по-голяма сума то бързите кредити не са вашият логичен избор. Друг момент на който следва да се акцентира е правилното определяне на срока по кредита. Работата е в това, че ако същият бъде прекалено дълъг то оскъпяването по него ще бъде просто огромно, и обратно, ако бъде прекалено къс то може клиентът да не успее да го погаси. За това и срокът за който се тегли бърз кредит следва да бъде изключително внимателно съобразен с неговите финансови възможности.

 

Какъв вариант на бърз кредит срещу лична карта да изберем?

 

Ако имаме нужда от пари спешно, то има два варианта за тяхното получаване – бърз кредит в кеш или стоков кредит. Всеки от тях има своите предимства в определена ситуация. При покупка на лизинг от даден магазин то по-бързият вариант е използването на стоков кредит – документите се оформят за по-малко от час и често има гратисен период, обикновено около месец, в който можете за върнете заетите пари без да се заплаща лихва.

 

Ако се нуждаете от пари в брой то остава бързият кредит срещу лична карта от някоя от многобройните кредитни институции,  които агресивно рекламират дейността си. Да лихвата по тях е значителна – средно около 26 %, но пък получавате възможност да отговорите скоростно на Вашият финансов проблем. Ако времето не е фактор, имате нужда от значителен финансов ресурс и нормални лихви, то логичният и предпочитан вариант са класическите потребителски кредити от банка.




{START_COUNTER}