Всичко за бързия кредит

бърди кредитиАко даден човек желае да получи в максимално кратки срокове паричен заем, с възможно най-малко загуба на време и минимум бумажтина, то най-добрата възможност за него е да изтегли бърз кредит. В действителност стойността на тези „бързи пари“ е значително по-висока, но с кандидатстването за тях мога да бъдат спестени значителни усилия и време, необходимо за получаването на другите видове потребителски кредити.

 

Целият смисъл на бързия кредит от небанкова финансова институция се корени в скоростта, с която бива отпускан. Този вид експресно кредитиране, заедно с паричните заеми от заложни къщи, буквално задоволява финансовите нужди на клиентите които са го избрали за няколко минути. В рамките на половин час от възникване на нуждата, човекът прибягнал до бърз кредит може да купи на изплащане даден стока или да заплати услуга, която е заявил. За да се кандидатства за експресен паричен заем е необходим единствено документ за самоличност и няколко минути търпение.

 

Към бързите кредити обикновено се прибягва най-често когато клиентите желаят да получат на изплащане битова техника или електроника. Най-често купуваните с подобни стокови по своята същност парични заеми са мобилните телефони, компютрите, бялата кухненска техника и обикновено такива микро кредити се рекламират и отпускат на място в големите търговски вериги. Размерът на бързия кредит, когато става въпрос за отпускане на пари в кеш е в рамките на около 1000 лева, а когато става въпрос за финансиране на закупуване на желаната техника то може да стигне и до 2000 – 3000 лв. /цената на съвременен телевизор/. Що се отнася до лихвените проценти то там пак много зависи, но е от 3 до 36% на месец.

 

При всичките предимства, които има бързия кредит обаче според специалистите българските потребители са изключително невнимателни към момента с оскъпяването, като рядко се интересуват каква ще бъде крайната сума която ще трябва да платят. Обикновено в момента, в който бъде одобрен за поисканата сума, клиентът веднага подписва договора и едва когато стане време за първата вноска разбира колко скъпо ще му излезе така желаната стока.

 

Всъщност бързия кредит съвсем не е евтино удоволствие. Върху завишените проценти по тези заеми най-пряко влияе фактът, че се отпускат изключително бързо, при което практически е невъзможно клиентът и платежоспособността му да бъдат проучени детайлно. За това и компанията, която го отпуска калкулира в процентната ставка риска от невръщане. А към бързите кредити все по-често се обръщат както коректните и плащащи навреме заематели, така и тези които регулярно закъсняват и просрочват вноските си.

 

Макар, че в последните години фирмите за бързи кредити, да са подложени на медиен и обществен натиск, заради високите си лихви, тези заеми продължават да бъдат популярни. Увеличават се и фирмите, които ги предлагат, а доколкото това е изключително доходно перо отскоро и редица банки включиха подобни услуги в кредитните си портфейли.




{START_COUNTER}