Отново за бързите микро кредити

Не е нужно да се оглеждаме дълго, за да можем почти веднага, дали във вестниците, дали в рекламите в обществения транспорт или просто на уличните стълбове да открием следните изкусителни кредитни предложения: бърз кредит в рамките на половин час, паричен заем без залог и поръчители, експресна финансова помощ, кредит за всяка нужда  и т.н. В днешната статия ще се постарая да разясня доколко тези обещания съответстват на реалността и за кого в действителност е изгодно да тегли така широко рекламираните бързи кредити.

 

Типичната житейска ситуация е когато дълго мечтаната материална придобивка ви попада изгодно точно в момент, когато джобовете са празни, а заплатата се бави. Именно това е случай, в който е оправдано да бъде търсена услугата бърз кредит. Неголямата сума до заплата може да получена от кредитиращите експресно компании лесно и в рамките на час, доколкото в момента тези финансови услуги са повсеместно разпространени. При това както често обещават рекламите на бързи кредити, ще се нуждаете само от един документ и нужните ви финикийски знаци вече ще са в джоба ви, без да очаквате дълго отговор, дали сте одобрен за поисканият от Вас паричен заем. Както показва практиката такива микро кредити, биват одобрявани изключително бързо и буквално само който не е кандидатствал само той не е получил нужната му сума.

 

Така се случва всъщност, че фирмите за бързи кредити, а напоследък и банките не се страхуват да рискуват малки парични суми. Това всъщност не е точно така, защото процентното оскъпяване при тези микро заеми всъщност е значително по-високо от стандартните банкови кредити.  Бързите кредити, които напоследък са така популярни всъщност са най-скъпото достъпно потребителско кредитиране, налично на кредитния пазар.  И ако се нуждаете спешно от по-голяма парична сума не е толкова просто да я получите по схемата за експресното парично микрокредитиране, както се обещава в рекламите.

 

Преди всичко, повечето кредитиращи фирми обещават само срещу представянето на лична карта да ви дадат без проблем сума до 1000 лева. Но е напълно възможно да Ви бъде отпусната значително по-ниска сума, ако сте се видели ненадеждни на кредитния консултант. Може просто да не му е харесало как сте облечени. Защото всъщност това е единствената проверка, на която бивате подлагани – субективната оценка на кредитния консултант. При скоростта, с която тези кредити се отпускат просто няма възможност за задълбочено и пълно проучване на платежоспособността.

 

Какви са главните предимства на микро кредитите?   

 

Най-основният им плюс безусловно е наистина бързото оформяне на документите и отпускането на паричния заем /в рамките на един час/. В голяма част от спешните житейски ситуации тази скорост е от съществено значение и наклонява везните в полза на бързите микро кредити. На второ място не са необходими нито залог, нито поръчители. На трето място, ако сте лоялен клиент, фирмата за бързи заеми може да Ви отпусне и значителни суми.

 

Когато сте запознати с предимствата и минусите на предлаганите на пазара микро кредити, а също така и житейските ситуации, в които те могат да бъдат използвани можете да вземете вярното решение и да извлечете максимума за себе си от този вид дребно потребителско кредитиране. Важен момент е преди да потърсите тези бързи пари, внимателно да проучите клаузите на договора, който ви се предлага и навреме да плащате установените в него месечни или седмични вноски.




{START_COUNTER}