Заложните къщи като кредитна алтернатива

Във времена на финансова криза като днешните заложните къщи могат да се превърнат в спасителен пояс за много изпаднали в затруднение хора. Една заложна къща маже да бъде отлична възможност за получаване на бърз кредит срещу залог на голям асортимент от движими вещи. Тази форма на получаване на пари в брой се отличава с относително по-висока жизненост на фона на останалите видове потребителско кредитиране, които забавят ръста си във времена на икономическа криза. В същото време бързите кредити от заложни къщи са отличен заместител на паричните заеми получавани от финансови институции, поради това, че не задължават клиентът обезателно да плати заема си, което може да е проблем при нерегулярното плащане на заплати.

Много често в период на криза е по-добре да се освободим от нещата, които не са ни необходими, макар и на по-ниска цена, отколкото те безполезни да стоят някъде из жилището ни и само да заемат място. Не особено желаните подаръци от рождени дни и други празници винаги могат да възвърнат поне част от стойността си когато срещу тях получим пари от близката заложна къща. Най-много пари обаче бихме могли да получим за бижутата и неизползваната или запазена електроника. Ръчните и музикални инструменти също в повечето случаи охотно се приемат от институциите кредитиращи срещу залог. Скъпите часовници и произведенията на изкуството също могат да помогнат в труден момент.

Истинското предимство обаче на бързите кредити от заложни къщи  е това, че за отпускането им не се проверява кредитната история на клиента, а и като цяло тя е без значение. Когато решите да продадете или заложните своите златни бижута за да получите най-добрата цена и сигурност на самата сделка е най-добре да се обърнете към някоя от големите български вериги заложни къщи, където със сигурност ще получите най-изгодната оферта. Желателно е човек да се въздържа от малките квартални заложни къщи, които в по-голямата си част първо не функционират съгласно законовите изисквания и второ приемат вещи в залог с идеята да съдерат 10 кожи от гърба на клиента, а не го правят с идеята „Помагам, за да спечеля клиент, а от там и пари”. Разгледайте сайтовете на големите заложни къщи където можете освен да видите котировките, на които те залагат и купуват златни бижута и координатите на офисите им, за да изберете най-близката и удобна за вас локация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 + 8 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.