Бързите кредити в България

Бързи кредити в рамките на един час! Бърз кредит в същия ден! Такива предложения все по-често могат да се срещнат в улични реклами, в градския транспорт, по телевизията, радиото и интернет. В следствие на тази агресивна реклама бързите кредити набират все повече и повече популярност в нашата страна. Отчитайки този факт в последно време се наблюдава истински бум на фирмите предлагащи експресни потребителски кредити, породен на първо място от  възможността за бърза и лесна печалба.

Всеки човек рано или късно изпада в положение, когато се нуждае от пари на момента. Често точно в тези моменти по закона на Мърфи роднините и приятелите не могат да помогнат давайки пари на заем. Колкото и да е неприятно, в подобна ситуация решения се явяват именно широко рекламираните бързи кредити. Не е и рядкост нуждата от пари да е такава, че нуждаещия се от бърз кредит човек да се обърне към частен лихвар отпускащ пари при немислими лихвени ставки и условия и така допълнително да си усложни положението.

Здраво мислещият човек би размислил десет пъти преди да се обърне към бързите кредити от финансови институции, чиито основни характеристики са завишените процентни ставки и жестоките договорни условия. Единственото вярно решение в случая е да не се бърза и да се претеглят обективно всички положителни и отрицателни черти на бързия кредит. Клиентът трябва да си зададе въпросите: Колко пари ми трябват? За какъв срок? Колко мога да плащам на месец.?

Клиентът трябва да знае, че за получаването на бързи кредити, финансовата институция не се интересува от кредитната му история, въпреки, че някои все пак го правят и отказват пари на хора с просрочени кредити. Повечето финансови институции не търсят и справка за доходите,а се задоволяват само да отразят данните дадени от самия заемател за тях. Единственият задължителен документ е валидната лична карта.

Не на последно място разглеждайки условията в договора за бърз кредит внимателно си изяснете въпросите с допълнителните такси и комисионни. А такива задължително има. Задачата на клиента е сам да се информира и избере най-изгодната оферта. При всички случаи обаче го очаква лихва от порядъка на 25-35 процента на месец, което пък от своя страна прави бързите кредити срещу залог предоставяни от големите вериги заложни къщи, оскъпявани с 10-15%, много по-добър вариант за хората в нужда.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *