Бърз кредит без трудов договор

Въпросът как да вземем бърз кредит без трудов договор, може да бъде поставен почти пред всеки обикновен българин. Обикновено такъв проблем изскача пред тези хора, които имат нужда от пари, но те или в този момент не работят, намират се на борсата, все още не са постъпили на новата си работа или просто както се случва в милата ни татковина работят неофициално. Разбира се банките подобни категории клиенти не желаят да кредитират и изборът за финансиране логично стига до заложните къщи и фирмите за бързи кредити, които предоставят на тези условно „рискови“ клиенти бърз заем без трудов договор.

 

Бърз кредит без трудов договор – малка сума, големи лихви

 

Ако сравним бързите кредити на тези граждани, които могат да предоставят документи, че работят с тези които нямат документирани трудови отношения, разликата в условията по техните договори ще бъдат големи. Ако на първата категория банките биха отпуснали потребителски кредити при суми от порядъка на 10-14% на година, то вторите могат да разчитат на кредитиране единствено от небанкови финансови институции и лихви от порядъка на 20-30% на месец. Значително по-високата лихва се обяснява от финансовите институции с риска, който те поемат финансирайки неблагонадеждни безработни потребители.

 

Същият аргумент служи и при определянето на общата сума която се отпуска при бърз кредит без трудов договор. Ако за легално работещият клиент банката би отпуснала десетки хиляди левове, то фирмата за бързи кредити първоначално би дала на своя безработен клиент не повече от 500. Едва след като този първи, така да се каже пробен паричен заем бъде погасен изрядно кредитният лимит евентуално би бил увеличен до около 1000 лева.

 

Както вече споменахме ако кредитът без трудов договор е и бърз кредит, то тогава клиентът трябва да бъде готов да плати значителна лихва, което си е явен недостатък на този вид кредити. Но те имат и своите предимства като бързото разглеждане на документите за кандидатстване и отпускането на сумата за час. Немалък плюс е, че освен документ лична карта никакви други справки няма да бъдат потърсени. Често дори не се изисква и втори телефон, на който да се уведоми кредитоискателя за закъснели вноски например. Предимство също таке е възможността за кандидатстване онлайн или по телефон, което прави процедурата спестяваща време и изискваща ходене до офиса на фирмата за бързи кредити само веднъж- за да се получат парите по отпуснатият ви бърз кредит без трудов договор.




{START_COUNTER}