Бърз кредит за час - възможно ли е?

В днешно време, все по-често може да се срещнат предложения обещаващи получаване на кредит за час. Подобна кратка и същевременно въздействаща реклама веднага примамва нуждаещите се клиенти и не им позволява трезво да оценят предимствата и недостатъците на тези бързи кредити. Несъмнено експресните потребителски заеми изглеждат привлекателна алтернатива да се снабдиш бързо с пари, но е напълно възможно в последствие да се окажеш в изключително неприятно положение. Бързото кредитиране е една от областите, в които подобни ситуации не са рядкост.

 

Как да избегнем попадането в подобна неприятна ситуация?

 

Вариант 1. Предложенията за бърз кредит за час обикновено стигат до клиентите след провеждането на рекламна кампания. За да се оценят обаче кредитните условия, които се представят с няколко думи, не трябва сляпо да се доверяваме на чутото и видяно в рамките на няколкото рекламни секунди, а самостоятелно да се провери документацията на място във фирмата, която предлага експресния заем. Но трябва да се има предвид, че всяка небанкова институция влага различно значение в понятието „бърз кредит“. Много често обещаният един час съвсем не са точно 60 минути, а много повече, така че ако имате някаква спешна нужда е добре да си отпуснете аванс от поне 3 часа – за всеки случай. Клиентите следва критично да се отнасят към всяка акция по предлагането на бързи кредити, доколкото същите изобилстват от рекламни трикове. По принцип идеята на микро кредитиращите фирми не е да създадат максимално изгодни и удобни условия, а просто да привлекат нови заематели.

 

Вариант 2. Масово срещана реклама, е че дадена фирма Ви предлага да получите кредит в рамките на 1-2 часа. И наивният клиент си представя, че кандидатства и след 2 часа примерно получава исканата сума. По принцип тези часове могат да се спазят, но ако клиентът предварително е запознат с изискваните документи, а няма тепърва да се снабдява с тях. Това с особена сила важи за бързите кредити отпускани от българските банки. За това и преди да се обърнете към банка за бърз кредит е нужно да проучите като минимум по телефона реални ли са тези срокове и какви са нужните документи. Добре е, ако сте научили за конкретната оферта от постер или флаер да се поинтересувате и от допълнителните условия обикновено изписани с малки букви.

 

Вариант 3. Всички знаят, че повечето хора попадат в трудно финансово положение непланирано и за това те се обръщат към фирми и банки предлагащи бързи кредити по обяви попаднали им най-често по обявления разлепени по улицата където освен името има само посочен телефон на кредитиращата информация. Проблемът в случая, е че често тези организации са само посредници на фирмите за бързи кредити, които освен, че оскъпяват заема, правят невъзможно отпускането на парите в едночасовия срок, доколкото се явяват още едно допълнително звено, през което минават документите.

 

Бързото кредитиране в България към момента се дели на такова от банките и такова от фирмите за експресни кредити.  И ако ситуацията не предполага наистина експресен финансов отговор, по-добрият вариант е банковото потребителско кредитиране, което макар и не в рамките на час, е способно да посрещне паричните нужди на клиентите в рамките на денонощие. Не е случайно, че услугата бърз кредит се среща все по-често в кредитните портфейли на банките. Отпусканите от банките бързи кредити са много по-изгодни, предвид значително по-ниските си лихви, а тези отпускани от небанковите финансови институции, предвид голямото си оскъпяване не следва да бъдат разглеждани като изгодно предложение и парична помощ, доколкото тегленето им може само още повече да усложни една финансово трудна ситуация.




{START_COUNTER}